top of page

VILVOORDE

Individueel zorgaanbod

PSYCHOTHERAPIE (KINDEREN, JONGEREN & VOLWASSENEN)

Individuele therapie - Relatietherapie - Gezinstherapie - Speltherapie


Veel individuen kunnen zich verward, depressief of angstig voelen op verschillende tijdstippen in hun leven. Moeilijkheden binnen het gezin, in de partnerrelatie, opvoedingsgerelateerde problematieken of identiteitsproblemen kunnen vaak overweldigend zijn. Emotionele distress kan zich evenwel uiten in andere vormen, zoals verslaving, fobieën, eetstoornissen, paniekaanvallen of woede- en huilbuien.
In een vertrouwelijke therapeutische relatie kan psychotherapie helpen om deze verschillende ervaringen te verkennen, hoe deze zich manifesteren en hoe nieuwe mogelijkheden zich kunnen ontplooien. Binnen deze relatie is het mogelijk om de manier waarop we onszelf zien binnen de maatschappij te exploreren en in te beelden hoe alles anders zou kunnen zijn.

PSYCHODIAGNOSTISCH ONDERZOEK (KINDEREN & JONGEREN)

Je kan bij ons terecht voor breed multidisciplinair onderzoek bij kinderen vanaf 3 jaar, jongeren en volwassenen. Hiervoor werken wij samen met neurologen, kinder- & jeugdpsychiaters, en psychiaters. Bovendien beschikken wij over alle officiële intelligentietesten (verbaal en non-verbaal) voor o.a. de terugbetaling van logopedie voor kinderen vanaf 3 jaar.

LOGOPEDIE & STEM

Leermoeilijkheden - Taal- en spraakproblemen - Stemproblemen.

We leven in een maatschappij waar communicatie zeer belangrijk is. Goede communicatieve vaardigheden en een normale taalontwikkeling zijn de basis voor de overdracht van informatie, kennis en gevoelens. Hulpverlening voor stoornissen in deze gebieden is dan ook enorm belangrijk. Preventie, onderzoek en behandeling. Deze 3 kernwoorden zijn de basis van het paramedisch beroep logopedie.

bottom of page